درباره ی عسل

راه و روش تشخیص عسل طبیعی به همراه تشریح تمامی معیار های آزمایشگاهی

تشخیص عسل طبیعی از غیرطبیعی

در این مقاله سعی کردیم تمامی موارد دخیل در تشخیص عسل طبیعی از غیر طبیعی را تشریح کنیم ابتدا به ذکر موارد پرداخته و در ادامه به تشریح هر کدام می پردازیم .

با توجه  به روش های تشخیص عسل طبیعی از غیر طبیعی در این مقاله توصیه مجموعه عسل سارای بر این است سعی شود عسل خریداری شده از فروشگاه معتبری باشد. چون بسیار از خرید های اینترنتی اعتبار چندانی ندارند و بعد از خیر عسل  غیر  طبیعی  هزاران اما اگر وجود دارد برای عودت وجه پرداختی، ما در مجموعه عسل سارای منفت خود را از اعتباری که خریداران به ما می بخشند برمیداریم.

 

 

  • راه های تشخیص در خانه  عسل طبیعی از غیر طبیعی :

  1. چسبندگی: عسل طبیعی چسبندگی کمتری نسبت به عسل تقلبی دارد.
  2. بافت: بافت عسل طبیعی با عسل تقلبی تفاوت دارد.
  3. رایحه: برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی می‌توان به رایحه آن توجه کرد.
  4. گرم کردن: یکی از روش‌های تشخیص عسل طبیعی این است که آن را گرم کنید.
  5. روی نان گذاشتن: برای تشخیص عسل واقعی می‌توان مقداری از آن را روی نان گذاشت.
  6. ریختن در آب سرد: برای شناسایی عسل اصل می‌توان از تست عسل طبیعی با آب سرد استفاده کرد.
  7. تست با کبریت: برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی می‌توان از تست چوب کبریت استفاده کرد.
  8. ناخالصی‌ها: یکی از راه‌های تشخیص عسل اصل این است که به ناخالصی‌های آن توجه کنید.
  9. لکه روی پارچه سفید: عسل طبیعی موجب ایجاد لکه روی پارچه سفید نمی‌شود.
  10. تست با زرده تخم مرغ: برای تشخیص عسل واقعی و طبیعی می‌توان از تست زرده تخم مرغ استفاده کرد.
  11. تست با سرکه: می‌توان از روش تشخیص عسل طبیعی با سرکه استفاده کرد.
  12. سرازیر کردن: برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی می‌توان مقداری از آن را سرازیر کرد.
  13. روی حوله کاغذی ریختن: برای تشخیص عسل تقلبی می‌توان مقداری از آن را روی حوله کاغذی ریخت.
  14. استفاده از مورچه‌ها: برای تشخیص عسل اصل می‌توان از مورچه‌ها کمک گرفت.

 

  • راه های تشخیص آزمایشگاهی عسل طبیعی از عسل غیر طبیعی :

  • نسبت فروکتوز به گلوکز حداقل 0.9
  • گلوکز 20- 35 درصد
  • فروکتوز حداقل 30 درصد
  • ساکارز حداکثر 5 درصد
  • هیدروکسی متیل فورفورال HMF حداکثر 40mg/kg
  • قند احیاء کننده حداقل 65 درصد
  • رطوبت حداکثر 20 درصد
  • پرولین حداقل 180mg/kg
  • فعالیت دیاستازی (کیفی) مثبت
  • فعالیت دیاستازی (کمی) حداقل 8 DN

با توجه به این اطلاعات، می‌توانید با دقت بیشتری عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهید. اما لازم است توجه داشته باشید که برخی از این تست‌ها ممکن است در برخی موارد نتیجه قابل اعتمادی ندهند و برای اطمینان بیشتر می‌توانید از آزمایشگاه‌های معتبر کمک بگیرید.

 

عسل طبیعی و غیر طبیعی

عسل طبیعی و غیر طبیعی

  • توضیح بیشتر : راه های تشخیص در خانه  عسل طبیعی از غیر طبیعی …

  1. چسبندگی عسل طبیعی: اگر مقدار کمی عسل طبیعی را بین دو انگشت خود قرار دهید و آن را فشار دهید، بعد از جدا کردن انگشتان از هم، انگشتان تمایلی به چسبندگی ندارند. اما در عسل کاملا تقلبی به علت شیرین‌کننده‌های زیادی که در آن‌ها استفاده شده، کمی احساس چسبندگی خواهید کرد.
  2. بافت عسل طبیعی: عسل طبیعی دارای قوام و بافت خامه‌ای است. این محصول به دلیل غنای قابل توجهی که دارد بسیار غلیظ و قوام‌دار است.
  3. رایحه عسل طبیعی: هنگام باز کردن درپوش عسل، بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید. هر نوع عسل طبیعی بویی متناسب با گل استحصال شده از آن دارد.
  4. گرم کردن عسل طبیعی: گرم شدن تا ۳۷ درجه سانتی گراد باعث از دست رفتن نزدیک به ۲۰۰ جزء از خواص عسل می شود. حرارت تا 50 درجه سانتی گراد به مدت بیش از 48 ساعت، عسل را به کارامل تبدیل می کند.
  5. عسل طبیعی روی نان: اگر عسل طبیعی را روی نان تست بمالید، پس از چند دقیقه نان سفت می شود.
  6. تست عسل طبیعی با آب سرد: اگر عسل طبیعی را در آب سرد بریزید، حالت چسبندگی خود را به طور کامل حفظ می کند و خیلی سخت و دیر در آب حل خواهد شد.
  7. تست عسل طبیعی با چوب کبریت: اگر یک چوب کبریت را داخل عسل اصلی فرو ببرید و بیرون بیاورید، باز هم قابل روشن شدن است.
  8. ناخالصی‌ها در عسل طبیعی: عسل طبیعی از کندو خارج می‌شود و ناخالصی‌هایی مانند قسمت‌هایی از بدن زنبور، موم و گرده گل در آن وجود دارد.
  9. تست عسل طبیعی با زرده تخم مرغ: اگر عسل را با زرده تخم مرغ مخلوط کنید، چنانچه زرده خام شبیه زرده تخم مرغ پخته شد، عسل طبیعی است.
  • توضیح بیشتر راه های تشخیص آزمایشگاهی عسل طبیعی از عسل غیر طبیعی …

  • نسبت فروکتوز به گلوکز حداقل 0.9: بر اساس استاندارد کدکس غذایی (CAC)، نسبت فروکتوز به گلوکز مهمترین شاخص کیفی در تعیین عسل طبیعی است. در تمامی عسل‌های طبیعی مقدار فروکتوز کمی بیشتر از گلوکز است.
  • گلوکز 20- 35 درصد: عسل طبیعی حاوی حدود 34 درصد گلوکز است.
  • فروکتوز حداقل 30 درصد: مقدار فروکتوز در عسل بستگی به نوع عسل دارد.
  • ساکارز حداکثر 5 درصد: وجود درصد کمی از ساکارز در عسل طبیعی عادی است. اگر این میزان از درصدهای پایین فراتر رود، این به معنای تغذیه ای بودن عسل یا حتی مصنوعی بودن عسل است.
  • هیدروکسی متیل فورفورال HMF حداکثر 40mg/kg: هیدروکسی متیل فورفورال به عنوان نشانگری برای ماهیت خام و نپخته عسل و همچنین برای اثبات عدم نگهداری محصول برای مدت زمان زیاد استفاده می شود.
  • قند احیاء کننده حداقل 65 درصد: این مورد به نظر می‌رسد که به میزان قندهای ساده موجود در عسل اشاره دارد که شامل فروکتوز و گلوکز است.
  • رطوبت حداکثر 20 درصد: رطوبت عسل بین 12 تا 14 درصد در نوسان است. رطوبت طبیعی عسل در شان عبارت است از رطوبت باقی مانده از شهد پس از تغلیظ شدن (رسیده شدن) توسط زنبورها.
  • پرولین حداقل 180mg/kg: مقدار پرولین بالا در عسل، نشان دهنده کیفیت و ارگانیک بودن آن است.
  • فعالیت دیاستازی (کیفی) مثبت: دیاستاز یکی از آنزیم‌های مهم عسل است.
  • فعالیت دیاستازی (کمی) حداقل 8 DN: این مورد به نظر می‌رسد که به میزان فعالیت آنزیم دیاستاز در عسل اشاره دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *